Amerikanska Johnson & Johnson och dess nederländska dotterbolag Janssen har ansökt om godkännande av företagets covid-19-vaccin. Arkivfoto.
Amerikanska Johnson & Johnson och dess nederländska dotterbolag Janssen har ansökt om godkännande av företagets covid-19-vaccin. Arkivfoto. Bild: Virginia Mayo/AP/TT

Ny vaccinansökan i EU

ANNONS

Den amerikanska läkemedelskoncernen Johnson & Johnson har ansökt om att få klartecken i EU för det vaccin som utvecklas tillsammans med nederländska dotterbolaget Janssen.

EU:s läkemedelsmyndighet EMA skriver i ett pressmeddelande att vaccinet nu kommer att bedömas i en "uppsnabbad tidtabell".

"Kommittén kan komma att ge sitt omdöme i mitten av mars 2021, såvida företagets uppgifter om vaccinets effektivitet, säkerhet och kvalitet är tillräckligt omfattande och robusta", skriver EMA.

Tidigare har myndigheten godkänt vaccinen från Pfizer-Biontech, Moderna och Astra Zeneca för användning i EU.

EU-kommissionen har för medlemsländernas räkning förhandsbeställt 200 miljoner doser från Janssen/Johnson & Johnson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS