Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är rejält pressad efter de senaste veckornas avslöjanden.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är rejält pressad efter de senaste veckornas avslöjanden. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

Ny uppgift: Johnson firades på kalas

Ännu ett party i pandemitid hålls emot Storbritanniens premiärminister – ett firande av hans födelsedag på 10 Downing Street.

ANNONS

Boris Johnsons fru, då fästmö, arrangerade kalaset för honom den 19 juni 2020, erfar tv-kanalen ITV. Upp till 30 gäster ska ha närvarat på regeringskansliet för att överraska premiärministern på hans 56-årsdag med tårta och sång.

Där och då gällde regler om att maximalt sex personer fick träffas samtidigt, för att begränsa coronavirusets spridning.

Födelsedagskalaset pågick enligt ITV i omkring en halvtimme. Johnsons stab invänder att de samlades som hastigast och att premiärministern närvarade i tio minuter.

Väljarstödet för Boris Johnson har rasat till följd av de senaste veckornas avslöjanden om fester på regeringskansliet. Avgångskrav har hörts från oppositionen, men också från vissa av hans partikollegor.

ANNONS

Festuppgifterna har läckt till medier med jämna mellanrum, med komprometterande bevis i form av bland annat mejl och bilder.

Johnsons tidigare högra hand, rådgivaren Dominic Cummings som senare har brutit med honom, skriver på sin blogg att fler avslöjanden kommer att komma ut "tills han (Johnson) är borta".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS