Malis övergångspresident Assimi Goïta. Arkivbild.
Malis övergångspresident Assimi Goïta. Arkivbild. Bild: AP/TT

Ny regering i Mali – militärer på nyckelposter

ANNONS

Mali har fått en ny regering där armén innehar nyckelposterna, meddelar statliga etermedier i landet.

Överste Sadio Camara har återinsatts på posten som försvarsminister, efter att ha avsatts av den tidigare övergångsregeringen vilket ledde till en andra militärkupp inom nio månader.

Beskedet kommer efter det att överste Assimi Goïta utnämndes till övergångspresident i veckan.

I slutet av maj ledde Goïta en kupp som ledde till att landets dåvarande övergångspresident Bah Ndaw och premiärminister Moctar Ouane greps och pressades till att avgå. I augusti i fjol ledde Goïta tillsammans med Camara en annan militärkupp som störtade den folkvalde presidenten Ibrahim Boubacar Keïta, efter en period av massprotester mot korruption och säkerhetsläget.

ANNONS

Efter den senaste militärkuppen uteslöts Mali ur såväl Afrikanska unionen som det västafrikanska samarbetsblocket Ecowas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS