I Presidentpodden får du möta bland andra Filip Kruse, Andreas Granath och Hanna Zahr.
I Presidentpodden får du möta bland andra Filip Kruse, Andreas Granath och Hanna Zahr. Bild: Olof Ohlsson

Mot Vita huset med Presidentpodden

Vem är egentligen USA:s skröpligaste president och vad innebär det att knôka en domstol? Lyssna på GP:s specialpodd om det amerikanska valet i tre spännande avsnitt.

ANNONS
|

– Amerikanerna står inför ett val som får konsekvenser långt utanför landets gränser. Det vill vi följa så nära vi kan, säger Andreas Granath, poddmakare på GP.

Podden innehållet allt från analyser av aktuella händelser till historiska nedslag i USA:s politiska historia.

Leder podden gör Hannah Zahr tillsammans med Andreas Granath.

– I valbevakningen kändes det som att vi saknade en kanal där vi fick lov att vara direkta och personliga. I en podd kan man vara just det. Vi hoppas kunna hålla lyssnare i handen på den krokiga vägen som verkar leda mot Vita Huset, säger Hannah Zahr.

ANNONS

LÄS MER:Inte säkert att vi får veta hur sjuk Trump egentligen är

Handlar inte bara om USA

Det amerikanska valet engagerar också människor långt utanför USA:s gränser.

– Det är svårt att komma förbi det massiva intresset, både politiskt och populärkulturellt. Valet har ett enormt symbolvärde. Det i sig är en guldgruva för ett gäng journalister som vill göra podd, säger Hannah Zahr.

Programledarna får också i de olika avsnitten sällskap av reportrarna som följer valet. Förutom Britt-Marie Mattsson, GP:s expert på amerikansk politik, deltar även Jan Höglund och Filip Kruse, som noga följer den amerikanska valrörelsen.

Lyssna här:

Presidentpodden på Apple Podcasts

Presidentpodden på Spotify

Presidentpodden på Acast

Det är inte bara Donald Trump som blivit sjuk under sitt ämbete. I första avsnittet av Presidentpodden får du bland annat höra historien om vem som var USA:s skröpligaste president.
Det är inte bara Donald Trump som blivit sjuk under sitt ämbete. I första avsnittet av Presidentpodden får du bland annat höra historien om vem som var USA:s skröpligaste president.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS