Polis har spärrat av en gata i närheten av den byggnad där den misstänkte gärningsmannen barrikaderade sig.
Polis har spärrat av en gata i närheten av den byggnad där den misstänkte gärningsmannen barrikaderade sig. Bild: Takuto Kaneko

Misstänkt gripen efter våldsdåd i Japan

Japansk polis har gripit en person som misstänks ha dödat fyra personer, varav två poliser, i staden Nakano i Japan, rapporterar lokala medier.

ANNONS
|

Vittnen berättar för japanska medier om en gärningsman klädd i kamouflage från topp till tå, som också var maskerad och bar solglasögon.

Gärningsmannen högg sina offer med en stor kniv, innan han sköt två manliga poliser med ett jaktgevär. Han greps sedan han i flera timmar barrikaderat sig i ett hus i staden, som ligger i den centralt belägna prefekturen Nagano, rapporterar nyhetsbyrån Kyodo.

Mannen greps sedan han i flera timmar barrikaderat sig i ett hus som tillhörde hans far.

På fredagen meddelade polisen att den fjärde personen, en äldre kvinna som hittades skadad på platsen, också avlidit.

Boende i området uppmanades att hålla sig hemma och skolor i närheten höll eleverna inomhus under polisinsatsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS