Minst tre skadade efter skottlossning vid grundskola

Under onsdagskvällen larmades polis till en skottlossning på en grundskola i Townsville i USA, enligt lokala medier. Tre personer uppges ha skadats i samband med skottlossningen och en person har hittats död som tros ha koppling till det inträffade. En tonåring har gripits i samband med händelsen.

ANNONS
|

Det var vid åttatiden på onsdagskvällen svensk tid som första larmet kom om en misstänkt skottlossning på en grundskola i Townsville, South Carolina i USA.

Flera barn skadade

Vittnen på sociala medier berättar hur de sett dussintals utryckingsfordon skynda sig till platsen.

Tre personer, en lärare och två barn, uppges ha blivitskadade iskottlossningen, enligt FOX Carolina.Personerna ska ha förts till sjukhus men deras skador ska inte ha varit livshotande.

Enligt lokala polisenska en misstänkt gärningsman i 15-årsåldern vara gripen. Man tror att gärningsmannen har agerat ensam i skottlossningen, men det är fortfarande okänt varför händelsen ska ha inträffat.

Poliser på taket

Enligt WTHITV fanns poliser på taket på skolan med dragna vapen, och de hadeäven en livesändning där man kundefölja dethändelseförloppet påwthitv.comunder dagen.

ANNONS

Skottlossningen orsakade stort polispådrag där ävenbaptistkyrkan i Townville var med och hjälpte till med att föra barn i säkerhet. En ambulanshelikopter kallades också till platsen vid tidpunkten.

En hittad död

Enligt Independent Mailhittades en man i 40-årsåldernmördad i en bostad i närheten av skolan.Polisen tror att de båda händelserna har ett samband.

Poliser på plats vid skolan

Uppmanas att inte hämta sina barn

Föräldrar uppmanadesatt hålla sig borta från skolanoch istället hämta sina barn vid Oakdales baptistkyrka dit de hade fått hjälp av kyrkans medarbetare att föras i säkerhet. Skolan evakuerades efter skottlossningen och höllfortsatt stängt under dagen.

Barn som förts i säkerhet vid Oakdales baptistkyrka.

Styrkor fortfarande på plats vid skolan

Resten av veckan kommer skolan att hållas stängd på grund av det som har inträffat.

ANNONS