Minst 28 människor har omkommit i bussolyckan på Madeira. På bilden syns bussen som turisterna färdades i.
Minst 28 människor har omkommit i bussolyckan på Madeira. På bilden syns bussen som turisterna färdades i.

Minst 28 döda i bussolycka på Madeira

Minst 28 människor omkom när en turistbuss körde av vägen på Madeira, rapporterar portugisiska medier. Merparten av de döda uppges vara tyska turister. UD har inga uppgifter om skadade svenskar.

ANNONS
|

- Jag saknar ord för att beskriva vad som har hänt. Jag har svårt att hantera det lidande som människorna har utsatts för, säger Filipe Sousa, borgmästare i Santa Cruz, till Reuters.

Bilder på portugisiska nyhetssajter visar hur den vita turistbussen har kört utför en slänt i kuststaden Caniço på södra Madeira, och hur den har vält och slutligen kraschat in i ett hus.

ANNONS

Ombord på bussen fanns minst 50 personer, rapporterar lokala och tyska medier.

Utöver dödsoffren skadades över 20 personer. En talesperson för sjukhuset Dr. Nélio Mendonça i öns huvudort Funchal bekräftar för tyska Bild att många är svårt skadade:

- Vi har för närvarande våra händer fulla. Vi har många skadade personer från bussolyckan här. Ambulanserna körde dem från Santa Cruz till oss.

Enligt Bild finns även uppgifter om att tre personer har livshotande skador.

Det är oklart om personer inuti huset skadades.

De döda är 17 kvinnor och 11 män, uppger Filipe Sousa enligt den spanska nyhetsbyrån Efe som citerar portugisiska public service-kanalen RTP3.

Olyckan inträffade klockan 18.30 lokal tid när föraren av oklar anledning tappade kontrollen över bussen. Föraren och turistguiden uppges ha skadats men överlevt.

Videoklipp från händelsen visar hur räddningstjänsten är på olycksplatsen och hur skadade förs bort.

Svenska utrikesdepartementet har inga uppgifter om skadade svenskar.

TT-Reuters

ANNONS