Mexiko har nu den femte högsta dödssiffran i covid-19 i världen.
Mexiko har nu den femte högsta dödssiffran i covid-19 i världen. Bild: Rebecca Blackwell/AP/TT

Mexiko passerar Frankrike i antal avlidna

ANNONS

Mexiko passerar Frankrike på listan av länder med flest avlidna i covid-19.

Det latinamerikanska landet med 127 miljoner invånare har därmed det femte högsta dödstalet i världen, efter USA, Brasilien, Storbritannien och Italien, enligt Johns Hopkins-universitetets sammanställning.

Det senaste dygnet har 523 nya dödsfall rapporterats, vilket skriver upp den officiella dödssiffran till drygt 30 300 personer. I Frankrike har närmare 29 900 människor avlidit till följd av covid-19.

Strax över 250 000 personer har testat positivt för viruset i Mexiko, men myndigheterna är öppna med att antalet smittade är betydligt fler än så.

– Vi har från början vetat om att antalet fall som vi rapporterar inte representerar det totala antalet människor med covid-19 i Mexiko, säger landets vice hälsominister Hugo López-Gattel på sin dagliga presskonferens.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS