Man slängde cigarettfimp på marken – döms till straffarbete

Den 49-årige mannen slängde sin cigarettfimp på marken. För det döms han att betala dryga böter, samtidigt som han tvingas utföra straffarbete, skriver Channel News Asia. Domen kommer efter att Singapore infört stränga straff för den som skräpar ner – förra året bötfälldes 19 000 personer i landet.

ANNONS
|

Mannen, som bedöms vara en återfallsförbrytare, dömdes att betala motsvarande drygt 22 000 kronor och tvingas till tolv timmars straffarbete efter att ha slängt en cigarettfimp på allmän plats, uppgav landets hälsomyndighet, NEA, på onsdagen, enligt Channel News Asia.

Enligt myndigheten var detta nionde gången den 49-årige mannen dömdes för nedskräpning.

Under rättegången hävdade mannen att han kastat fimpen i en container placerad på marken och inte på marken som vittnen påstått.

LÄS MER:Här är bästa landet att leva i under pandemin

Men till slut accepterade domstolen ändå åklagarens bevisning och dömde mannen.

Mannen ska spendera tolv timmar med att städa på offentliga platser. Betalar han inte sin bot kommer han tvingas spendera tio dagar i fängelse.

ANNONS

Singapore har tröttnat på människor som skräpar ner, och därför vidtagit strikta åtgärder för att stoppa detta. Under 2020 utfärdades omkring 19 000 böteslappar för nedskräpning i landet. Systemet är uppbyggt så att återfallsförbrytare får högre bötesbelopp. I vissa fall har även straffarbete införts.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS