En surfare i södra Australien attackerades av en vithaj – världens största rovfisk och den tredje största hajarten. Arkivbild.
En surfare i södra Australien attackerades av en vithaj – världens största rovfisk och den tredje största hajarten. Arkivbild. Bild: Discovery Channel/AP/TT

Vithajsattack "som att bli påkörd av lastbil"

En 29-årig man hade änglavakt när han surfade i havet utanför Australiens sydkust och plötsligt stod öga mot öga med en vithaj. Enligt surfaren kändes det som att han "blev påkörd av en lastbil" i vattnet.

ANNONS

Attacken skedde söder om ön Kangaroo Island utanför Adelaide.

"Den bet mig runt ryggen, rumpan och armbågen och bet av ett stycke av min surfbräda", säger den 29-årige överlevaren i ett uttalande och fortsätter:

"Jag fick en glimt av hajen när den släppte sitt grepp och försvann."

Efter attacken lyckades surfaren paddla tillbaka till strandkanten och därefter gå flera hundra meter för att söka hjälp. Enligt ambulanspersonal som till slut kom till hans räddning hade mannen allvarliga – men inte livshotande – skador när han fördes till det australiska fastlandet för vård.

"Jag känner mig otroligt lyckligt lottad och tacksam och tror att jag kommer att återhämta mig helt", uppger 29-åringen.

ANNONS

Hittills i år har åtta människor fått sätta livet till i hajattacker i Australiens vatten, enligt statistik från Taronga Conservation Society.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS