Långa köer när H&M lämnar Ryssland

I mitten av juli kom beskedet att H&M kommer att lämna Ryssland helt och hållet. Nu rusar kunderna till de sista utförsäljningarna av klädjättens sortiment i Ryssland.

ANNONS
|

I Moskvas köpcentrum Aviapark och Metropolis ringlade långa köer utanför H&M när ryssarna ville lägga vantarna på en sista vara. Klädjätten säljer just nu ut sitt sista sortiment innan de permanent slår igen dörrarna till sina butiker i Ryssland.

– Det håller på att stänga, så det är därför vi står här, säger kunden Irina till Reuters.

– Jag ska köpa vad som helst.

Även företag som Ikea, Zara och McDonalds har stoppat sin verksamhet i Ryssland till följd av invasionen i Ukraina.

– Tråkigt nog är anledningen till att allt detta händer hemskt, sa en annan kund, Ekaterina.

ANNONS

– Allt annat är meningslöst, som hur vi ska klara oss (utan H&M).

Många företag lämnade Ryssland på grund av invasionen

Det var i mitten på mars som H&M-gruppen pausade all försäljning i Ryssland och i juli kom beskedet från koncernen att de lämnar landet helt och hållet.

– Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att det är omöjligt att fortsätta vår verksamhet i Ryssland under rådande omständigheter, sa Helena Helmersson, vd på H&M-gruppen, i mitten på juli.

H&M har runt 170 butiker i Ryssland som nu läggs ner. Nedstängningen väntas kosta företaget omkring två miljarder svenska kronor och påverkar omkring 6 000 anställda.

En talesperson för företaget i juli sa att H&M tillfälligt skulle öppna fysiska butiker igen i augusti för att sälja det återstående lagret i Ryssland.

LÄS MER:Så smakar nya ”ryska McDonalds”

LÄS MER:H&M lämnar Ryssland – väntas åka på miljardsmäll

LÄS MER:Ny rysk ansökan om varumärke – Ikeakopian ”Idea”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS