"Kvinnor måste tjäna mindre än män"

Den polske politikern Jansusz Korwin-Mikke uttryckte sina åsikter om kvinnor i ett tal i Europaparlamentet under fredagen. – Kvinnor måste tjäna mindre än män på grund av att de är svagare, de är mindre, de är mindre intelligenta, sa han i talet.

ANNONS
|

En polsk nationalistisk ledamot i Europaparlamentet uttryckte i ett tal att han tycker att kvinnor är svaga och mindre intelligenta, och ska därför tjäna mindre än män, skriver BBC News.

– Kvinnor måste tjäna mindre än män på grund av att de är svagare, de är mindre, de är mindre intelligenta -de måste alltså tjäna mindre, sa Jansusz Korwin-Mikke i sitt tal.

Se klippet här:

Därefter gick han från talarstolen samtidigt som han sa ”det var allt”.

Det pågår nu en utredning om Korwin-Mikke ska ha uttalat sig emot Europaparlamentets policy och regler. Reglerna förbjuder rasistiskt eller främlingsfientligt språk samt kränkningar.

ANNONS

Enligt tidningen Independenthar Korwin-Mikke tidigare tidigare blivit bötfälld för att ha uttryckt sig rasistiskt i en debatt.

"Jag är här för att försvara alla Europeiska kvinnor från män som dig"

En spansk kvinnlig ledamot, som satt och lyssnade till Jansusz Korwin tal, kontrade med:

– Enligt dig borde inte jag få sitta här eller vara medlem i detta parlament. Jag vet att det smärtar och stör dig att kvinnor kan sitta här som representanter för EU-medborgare med samma rättigheter som dig. Jag är här för att försvara alla europeiska kvinnor från män som dig, sa Iratxe Garcia-Perec, spansk socialistisk ledamot.

Löpeld på sociala medier

Jansusz Korwin-Mikke tal om kvinnors rättigheter har spridit sig som en löpeld på sociala medier med hashtagen #KorwinMikke.

ANNONS