Perus president Pedro Castillo. Arkivbild.
Perus president Pedro Castillo. Arkivbild. Bild: Guadalupe Pardo/AP/TT

Krav på riksrätt mot Peru-president

ANNONS

Oppositionsledare i Peru, inklusive Keiko Fujimori som i somras förlorade med liten marginal i presidentvalet, yrkar för att landets president Pedro Castillo ska ställas inför riksrätt.

En motion, med 28 underskrifter, beskriver Castillos "moraliska oförmåga" att regera. För att inleda ett riksrättsförfarande krävs det 52 av 130 röster i en kongressomröstning.

– Jag är inte orolig för det politiska bruset eftersom folket har valt mig, inte maffian eller de korrupta, säger Castillo under ett tal i Jauja-regionen, utan att direkt nämna motionen i kongressen.

I en slutlig omröstning skulle det krävas 87 röster för att avsätta Castillo. Han kom till makten i juli men har sett sin popularitet dala, även inom det egna partiet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS