Zambia har mycket hårda lagar mot homosexuella. Arkivbild.
Zambia har mycket hårda lagar mot homosexuella. Arkivbild.

Kramas på bild – jagas av polis

ANNONS
|

Två unga kvinnor i Zambia har efterlysts av polisen där sedan bilder på dem spridits i sociala medier, rapporterar bland annat nyhetsbyrån AFP. Kvinnorna misstänks bryta mot landets mycket hårda anti-gaylagar. På en av bilderna lutar en av kvinnorna huvudet mot den andras bröst, och på en annan syns hur en av dem står med armen runt den andras midja.

I ett uttalande som publicerats i sin helhet på nyhetssajten Zambia Watchdog säger polisens talesperson Esther Mwaata Katongo att de som begår "grovt oanständiga handlingar" straffas med fängelse i minst sju år.

ANNONS

"Poliser vid IT-brottsenheten har börjat undersöka ärendet. Vi uppmanar därför människor som har uppgifter som kan hjälpa utredningen att höra av sig till närmaste polisstation så förövarna kan lagföras", säger talespersonen.

Zambias president Edgar Lungu är en stark motståndare till att ge lika rättigheter till homosexuella, trots att flera biståndsländer har satt tryck på Zambia i frågan. Lungu har tidigare sagt att de som försöker främja homosexuellas rättigheter "borde dra åt helvete".

TT

ANNONS