En serbisk-ortodox kyrka som byggdes på mark ägd av en muslimsk familj, strax efter kriget i Bosnien, har rivits.
En serbisk-ortodox kyrka som byggdes på mark ägd av en muslimsk familj, strax efter kriget i Bosnien, har rivits. Bild: Sladjan Vasic/AP/TT

Kontroversiell kyrka i Bosnien-Hercegovina riven

ANNONS

En serbisk-ortodox kyrka i närheten av Srebrenica har rivits efter en 20 år lång juridisk tvist. Kyrkan byggdes 1998, tre år efter kriget i Bosnien, på beslagtagen mark tillhörande en muslimsk familj som hade tvingats på flykt.

Materialet som blir kvar från kyrkan kommer sedan att transporteras till orten Bratunac för att användas i bygget av en ny kyrkobyggnad.

– Äntligen har vi fått rättvisa. Det här är den vackraste dagen i mitt liv, det är underbart, säger markens ägare Fata Orlovic, 78, som förlorade sin man under massakern i Srebrenica.

Polis var på plats för att se till att den av Europadomstolen beslutade rivningen genomfördes utan problem.

ANNONS

– Låt dem bygga upp den där de bor. Jag har inget emot det. Vi har alla samma blod, säger Fata Orlovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS