Egyptisk militär patrullerar i norra Sinai. Arkivbild.
Egyptisk militär patrullerar i norra Sinai. Arkivbild. Bild: AP/TT

Jihadister dödade – uppges ha planerat attack

ANNONS

Egyptisk polis har utfört räder mot två gömställen för "terroristelement" på norra Sinaihalvön, enligt landets inrikesdepartement. 21 jihadister uppges ha dödats.

De två grupperingarna planerade attacker under den muslimska högtiden id al-fitr, som i Egypten inleds på söndagen, enligt ett uttalande från inrikesdepartementet.

Vapen och bombbälten hittades på gömställena.

Polisen slog till under lördagen. Skottlossning bröt ut och två poliser skadades.

I början av maj gjordes en liknande räd i Bir al-Abd i norra Sinai. Då dödades 18 misstänkta islamister.

Säkerhetsstyrkorna har länge försökt slå ner det jihadistiska upproret i norra Sinai, som trappats upp sedan president Mohammad Mursi, från Muslimska brödraskapet, avsattes 2013.

ANNONS

Mängder av poliser, militärer och misstänkta jihadister har sedan dess dödats och i februari 2018 inledde Egypten en större offensiv för att kväsa upproret.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS