Italiens ambassadör i Kongo dödad i attack

Italiens ambassadör i Kongo-Kinshasa har dödats i en attack mot en FN-konvoj, säger diplomatiska källor till nyhetsbyrån AFP. FN har även bekräftat attacken.

ANNONS
|

En FN-konvoj har attackerats i Kongo-Kinshasa, och Italiens ambassadör i landet har dödats, skriver italienska tidningen La Stampa.

Enligt tidningen har italienska myndigheter bekräftat att ambassadören dött i samband med attacken tillsammans med en polis.

Även FN har bekräftat att det var en konvoj som var del i Världslivsmedelsprogrammet, WFP, som attackerades. Enligt FN var det förutom den italienska ambassadören och en polis även en chaufför som jobbade för WFP som dog i attacken. Flera andra som var del i konvojen har skadats i attacken.

Vid 14-tiden, svensk tid, är det fortfarande oklart vilka det är som ligger bakom attacken eller varför den ägde rum.

ANNONS

Det var under förmiddagen på måndagen som attacken genomfördes och enligt La Stampa ska det ha varit en del i ett kidnappningsförsök.

Italiens utrikesminister Luigi Di Maio har under måndagen också uttalat sig genom ett pressmeddelande. Han skriver att den italienska staten idag sörjer de två medborgare som landet förlorade i attacken och att deras familj och vänner stöttas av Italien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS