Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att Israel inte kommer samarbeta med ICC. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att Israel inte kommer samarbeta med ICC. Arkivbild. Bild: Ariel Schalit/AP/TT

Israel kommer inte samarbeta med ICC

ANNONS

Israel meddelar att landet inte kommer att samarbeta med Internationella brottmålsdomstolen (ICC) i utredningen om misstänkta krigsförbrytelser på palestinskt territorium under Gazakriget 2014.

Premiärminister Benjamin Netanyahu säger i ett uttalande att Israel tänker svara på ett brev från ICC att man inte erkänner domstolens auktoritet. Enligt Netanyahu kan Israel utreda händelserna på egen hand.

Israel är inte medlem i ICC, vilket däremot Palestinska myndigheten (PA) som styr på Västbanken är. USA har uttryckt oro över en ICC-utredning, bland annat eftersom Israel inte är medlemsstat.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS