En kvinna håller upp ett fotografi av Mahsa Amini under protester i Turkiet mot den iranska regimen.
En kvinna håller upp ett fotografi av Mahsa Amini under protester i Turkiet mot den iranska regimen. Bild: Emrah Gurel

Iranska styrkor skjuter mot protesterande studenter

På söndagskvällen spreds filmer och bilder från protester i Iran. Filmerna visar hur iranska styrkor skjuter mot studenter som protesterar efter Mahsa Zhina Aminis död.

ANNONS
|

Rapporterna från universitetet Sharif i Irans huvudstad visar hur civila demonstranter blir attackerade av iranska styrkor under söndagskvällen, rapporterar The Jerusalem Post.

På sociala medier cirkulerar filmer som visar hur studenter har blivit instängda på universitetet och att styrkor skjuter mot dem med tårgas. Om någon har försökt lämna har de blivit gripna, enligt vittnesmål i sociala medier.

Tidigare på morgonen hade en video publicerats där studenter skrikit skällsord riktade mot landets ledare Ali Khamenei.

Universitetets studentförening har rapporterat via Telegram att läkarstudenten Reza Kianipour är en av flera som blivit gripna och förda till en okänd plats, rapporterar Iranwire.

ANNONS

Protester mot regimen pågår fortfarande i stora delar av Iran efter 22-åriga Mahsa Zhina Aminis död. Hon dog efter att ha blivit gripen av den iranska moralpolisen för att inte ha burit slöja korrekt.

LÄS MER:Tusentals i Paris protesterade mot Irans regim

LÄS MER:Upplopp vid Irans ambassad – nio gripna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS