När coronapandemin i somras gjorde att toppmöteslokalerna stängdes för pressen fick statsminister Stefan Löfven (S) i stället träffa svenska journalister på Sveriges EU-representation. Arkivfoto.
När coronapandemin i somras gjorde att toppmöteslokalerna stängdes för pressen fick statsminister Stefan Löfven (S) i stället träffa svenska journalister på Sveriges EU-representation. Arkivfoto. Bild: Wiktor Nummelin/TT

Ingen press för Löfven i EU

ANNONS

Coronapandemins restriktioner gör att journalistkåren återigen får hålla sig borta när EU:s stats- och regeringschefer samlas till toppmöte i Bryssel.

Precis som när ledarna möttes i slutet av juli kommer nästa toppmöte den 24-25 september att hållas utan pressen på plats vid möteslokalen. De journalister som bevakar mötet får i stället nöja sig med presskonferenser och uttalanden via webben eller träffar med sina regeringschefer på annat håll i Bryssel.

Toppmötet ska i huvudsak hantera relationerna till Turkiet och de ökade spänningarna i östra Medelhavet. Inför mötet åker EU:s permanente rådsordförande Charles Michel nästa vecka till såväl Grekland som Cypern.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS