Hundratals kvinnor i marsch mot hedersmord

ANNONS

Hundratals kvinnor samlades på tisdagen för att demonstrera mot hedersmord i den kurdiska provinsen Hasakeh i nordöstra Syrien. Kvinnorna marscherade till en bostad där en 16-årig flicka bodde innan hon mördades i måndags.

Enligt det Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) ströps flickan ihjäl av sin pappa eftersom hon blivit våldtagen av en släkting.

– Vi fördömer att dessa brott sker i religionen eller traditionens namn, säger Eva Bacho, som var på plats för att demonstrera mot "alla familjer som tar sig rätten att frånta en kvinna hennes frihet".

Bara dagar före mordet spreds en video av en annan ung kvinna som dödas, enligt uppgifter på grund av att hon vägrat gifta sig med sin kusin.

ANNONS

– Ingen religion eller moral rättfärdigar detta, säger demonstranten Intissar al-Hamadi, som kräver att rättvisa skipas.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS