President Joe Biden kommer hålla i en tyst minut på måndagen för att hedra de över 500 000 amerikaner som dött i covid-19.
President Joe Biden kommer hålla i en tyst minut på måndagen för att hedra de över 500 000 amerikaner som dött i covid-19. Bild: Evan Vucci/AP/TT

Halv miljon amerikaner döda i covid-19

ANNONS

USA redovisar nu över en halv miljon avlidna till följd av covid-19, visar de senaste siffrorna från Johns Hopkins-universitetet. Den dystra milstolpen gör att USA cementerar sin plats som ett av de länder som drabbats hårdast av coronapandemin.

Milstolpen kommer samma dag som landets president Joe Biden håller i en nationell tyst minut för att hedra offren till pandemin.

Biden, som har varnat att antalet döda amerikaner i covid-19 kan stiga till "betydligt mer" än 600  000, kommer hålla i en ljuscermoni vid Vita huset vid midnatt svensk tid. Även alla flaggor utanför statliga byggnader kommer flaggas på halv stång under fem dagars tid.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS