Här är programmen som formar Trumps världsbild

USA:s president Donald Trump gillar att titta på tv. Och han gillar att använda Twitter. Inte sällan använder han twitter för att göra utfall om saker han sett på TV. Här är hans favoritprogram.

ANNONS
|

Donald Trump har sagt att han uppskattar böcker men att han inte läser dem. Tidningar skummar han igenom men enbart The New York Times ochThe New York Post, enligt nyhetssajten Axios som rapporterar om presidentens mediavanor.

RespekteradeWashington Post, som inför höstens val gjorde en ovanligt skarp markering mot Trump när de kallade honom ett "unikt hot mot USA", står inte på hans läslista. Men personer nära honom har sagt att han ser till att läsa den nu.

Allra helst inhämtar han sin information från tv. Han inleder morgonen med att titta på morgonprogrammen från MSNBC, Fox och, i viss mån, CNN och använder dem som underlag för att kommentera sakfrågorpå Twitter.

ANNONS

Ett tydligt exempel var när Fox News gjorde ett inslag om mordstatistiki Chicago och Trump en timme senare kommenterade "blodbadet" i Chicago. Statistiken han refererade till var samma som visats i tv.

Att det är så här Trumps mediavanor ser ut stärks av en analys om vad han själv tweetat om. Enligt en sammanställning av Washington Postär programledaren Megyn Kelly den mediapersonlighet han nämnt oftast på Twitter följt avFox & Friends, O’Rielly Factor, Morning Joe och Anderson Cooper.

Klicka på bildspelet ovan för att se vilka tv-program han helst tittar på.

ANNONS