Gasläcka utanför Bornholm

Den danska sjöfartsmyndigheten rapporterar om en gasläcka utanför Bornholm. Läckan tycks vara nära den ryska ledningen Nord Stream 2.
”Läckan är farlig” skriver Søfartsstyrelsen på sin hemsida.

ANNONS
|

På måndagskvällen observerades en gasläcka sydost om Bornholm av den danska sjöfartsmyndigheten. Ett plötsligt tryckfall nära Nord Stream 2s ledning skulle kunna vara ett tecken på att det rör sig om en gasläcka rapporterar Reuters.

Det är förbjudet att navigera inom en radie av fem sjömil, motsvarande knappt en mil från läckaget, skriver den danska sjöfartsmyndigheten på sin hemsida.

– Det är vad jag förstått gas i ledningen som är brandfarlig, då vill man inte vara i närheten av ett fartyg, säger Sjöfartsverkets kommunikatör Fredrik Strömbäck till TT.

Det är oklart om läckan kommer från den ryska Nord Stream 2.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS