Minst 35 personer ska ha kommit till skada i samband med kraschen.
Minst 35 personer ska ha kommit till skada i samband med kraschen. Bild: AP

Flygplan har kraschat i Indien – minst 17 döda

Ett passagerarplan har kraschlandat på en flygplats i Kozhikode, Indien. Planet ska ha brutits i två delar och 191 personer ska ha befunnit sig ombord på planet. Minst 17 personer har omkommit i olyckan, skriver TT.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 20, lokal tid, som ett expressflyg från Air India kraschlandade på en flygplats i Kozhikode i södra Indien. Planet som var på väg från Dubai ska ha kört av banan i samband med landningen. Landningsbanan ska ha varit regnfylld efter ett tidigare oväder. Bilder från olycksplatsen visar hur flygplanskroppen brutits i två delar.

”Ingen brand rapporterades vid landningen. Det finns 174 passagerare, tio barn, två piloter och fem besättningsmedlemmar ombord på flygplanet”, skriver flygbolaget i ett uttalande enligt Times Of India.

Enligt myndigheter i delstaten Kerala har hittills 17 personer rapporterats döda i samband med olyckan.

ANNONS

Planets två piloter är två av de omkomna personerna.

Räddningsinsatsen avslutades strax innan klockan 21, svensk tid, och samtliga passagerare har evakuerats från vraket.

Ett flertal personer ska ha förts till sjukhus med allvarliga skador.

Passagerarna på planet var indiska medborgare som blivit strandsatta i Mellanöstern på grund av coronapandemin. Planet var skickat av den indiska regeringen för att ta hem de strandsatta indierna.

Under kvällen rapporterade AP att 123 personer skadats i olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS