Flera skjutna vid sjukhus i Chicago

Flera personer sköts till döds på ett campusområde vid sjukhuset Mercy Hospital i Chicago i USA under måndagskvällen.

ANNONS
|

Fyra människor är döda sedan en man löpt amok och öppnat eld mot anställda vid Mercy Hospital i Chicago i USA.

Gärningsmannen besökte sjukhuset för att träffa en läkare som enligt lokala medier också var hans före detta partner.

– De promenerade och pratade, och så vänder han sig om och börjar skjuta, säger vittnet James Gray till medier på plats.

Efter att ha skjutit ihjäl läkaren utanför akutmottagningen försökte mannen undkomma tillskyndande polis genom att fly in på sjukhuset.

Under jakten sköt han mot en vårdanställd till och två poliser. Två av dem miste livet, medan en av poliserna hade änglavakt – skottet från gärningsmannen fastnade i konstapelns hölster.

ANNONS

Även gärningsmannen dödförklarades efteråt. Det är ännu inte fastställt om han tog sitt eget liv eller dog av polisernas kulor.

En poliskälla beskriver enligt CNN den misstänkte som en 32-årig man, klädd i svart.

Till en början rådde stor osäkerhet kring om det fanns fler än en gärningsman men polisen ska ha genomsökt sjukhuset och patienter som vårdas där ska vara i säkerhet, skriver CNN.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS