Fem saknade efter stugbrand i Norge

Fem personer befaras ha brunnit inne i en stuga utanför Risøyhamn på den norska ön Andøya. ”Fyra av de saknade är barn”, skriver norska polisen.

ANNONS
|

Polis och räddningstjänst larmades under lördagsmorgonen till platsen, efter att en man som befunnit sig inne i stugan lyckats ta sig ut och larmat med hjälp av en granne.

Enligt norska polisen brann fortfarande stugan när de kom fram till platsen. Totalt sex personer befann sig i stugan när branden startade, varav fem nu saknas och fyra av dem är barn under 16 år.

– Det här är en mycket tragisk händelse. Vi fruktar att de fem saknade inte har lyckats ta sig ut ur stugan och att de kan ha dött i branden, säger polisen Per Erik Hagen.

ANNONS

Orsaken till branden är ännu inte fastställd. Alla de saknade kommer från området och Per Erik Hagen berättar att krisläge har inrättats i kommunen

– Det här är ett litet samhälle och alla påverkas av en sådan här hemsk händelse, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS