Fem lejon har testat positivt för covid-19 på Singapore zoo. Lejonet på bilden är ett afrikanskt lejon på en annan djurpark. Bilden är en arkivbild.
Fem lejon har testat positivt för covid-19 på Singapore zoo. Lejonet på bilden är ett afrikanskt lejon på en annan djurpark. Bilden är en arkivbild. Bild: David Zalubowski

Fem lejon har testat positivt för covid-19

Fem lejon i Singapore har testats positivt för covid-19. Lejonen ska ha varit i kontakt med en smittat anställd på Singapore zoo, rapporterar CNA.

ANNONS

Fyra av lejonen ska befinna sig på Singapore zoos nattsafari och det femte lejonet på själva djurparken. Singapore zoo har nu isolerat nio av arten asiatiskt lejon på djurparkens nattsafari och fem av arten afrikanskt lejon på själva djurparken. Alla djur som testats positivt i djurparken ska ha varit i kontakt med djurskötare som också testats positivt för covid-19.

En talesperson för Singapore zoo uppger för CNA att man provtagit djuren både i näsan och i munnen men också genom blodprov och avföringsprov. Djuren ska nu noga övervakas av djurparkens veterinärer.

– Djurskötare och vårt team med veterinärer övervakar dem noggrant och ser till att de får i sig mycket vätska. Vi har också lagt till extra vitaminer i deras mat men än så länge har de inte behövt någon medicin, säger en talesperson för djurparken.

ANNONS

Djuren ska hittills ha fått milda symtom som viss slöhet, hosta och nysningar.

– De verkar fortfarande relativt pigga och äter bra, säger en representant för djurparken till CNA.

LÄS MER:Tigrar, lejon och personal sjuka i covid-19 på Borås djurpark

Detta är inte första gången som djur på djurparker rapporteras ha insjuknat i covid-19 efter att ha smittats av anställda. I januari i år rapporterades bland annat att tigrar och lejon på Borås djurpark testats positivt för covid-19. En av de smittade djuren fick då avlivas efter att ha blivit svårt sjuk.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS