Första britten har dött av coronaviruset

Den första brittiska medborgaren har dött efter att ha insjuknat i coronaviruset, detta efter att ha ådragit sig viruset på ett lyxfartyg i Japan. Uppgifterna bekräftas av brittiska myndigheter.

ANNONS
|

Den första brittiska medborgaren har dött, i karantän, efter att ha insjuknat i coronaviruset. Detta rapporterar Sky News. Uppgifterna ska enligt tidningen komma från Japans hälsodepartement och bekräftas av brittiska myndigheter, enligt webbtidningen Omni.

Mannen smittades med viruset när han var ombord på fartyget Diamond Princess, som GP tidigare rapporterat om.

Efter att viruset spreds har fartyget hållits isolerat i hamnen Yokohama sedan början av februari. Den nu avlidne mannen, tillsammans med en större grupp britter, tvingades stanna kvar efter att ha testats positivt för viruset. Andra personer från Storbritannien som befann sig på fartyget evakuerades till hemlandet, efter att ha testats negativa.

ANNONS

Enligt Sky News har över 700 av de drygt 3 700 personer som var ombord på fartyget smittats av viruset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS