Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Arkivfoto.
Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Arkivfoto. Bild: Virginia Mayo/AP/TT

EU-kritik mot Ungern och Polen

ANNONS

Både Ungern och Polen får skarp kritik av EU-parlamentet för några av de åtgärder som länderna drivit igenom under kampen mot coronaviruset.

Kritiken gäller främst den ungerska regeringens rätt att styra med dekret och nya polska regler för att kunna hålla presidentval mitt under krisen. "Totalt oförenligt med europeiska värderingar" heter det bland annat i en icke bindande resolution som parlamentsledamöterna på fredagen röstade igenom med 395 röster mot 171.

Omröstningen skedde i huvudsak via e-post, eftersom merparten av parlamentsledamöterna är strandsatta i sina hemländer på grund av coronaläget.

Samtidigt godkändes även en lång rad av de ekonomiska åtgärder som EU-kommissionen lagt fram för att bekämpa de ekonomiska effekterna av coronapandemin.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS