EU:s rådsordförande Charles Michel och Libyens utrikesminister Najla Mangoush.
EU:s rådsordförande Charles Michel och Libyens utrikesminister Najla Mangoush. Bild: Nada Harib/AP/TT

EU ger Libyenregering sitt stöd

ANNONS

EU:s rådsordförande Charles Michel erbjuder Libyens övergångsregering fullt stöd i försöken att nå nationell försoning och fred.

Beskedet gavs vid ett besök i huvudstaden Tripoli på söndagen. Den nya regeringen godkändes formellt i förra månaden.

– Vi kommer att samarbeta med den nya regeringen och stödja den, sade Michel efter ett möte med premiärminister Abd al-Hamid Dbaibah.

Michel träffade också Libyens utrikesminister Najla Mangoush under sitt besök.

Övergångsregeringen sitter fram till dess att val ska hållas den 24 december. Men dess utmaningar är grannlaga i ett Libyen som befunnit sig i kaos sedan diktatorn Muammar Gaddafi störtades i ett Natostött folkligt uppror 2011.

ANNONS

Beräkningar gör gällande att det fanns 20 000 utländska stridande och legosoldater i landet i december. Fristen för dem att lägga ned vapnen löpte ut den 23 januari, utan att så skedde.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS