Elever och lärare dödade i Kamerun

ANNONS

Tre elever och en lärare har dödats i västra Kamerun där det pågår en konflikt mellan försvarsmakten och engelskspråkiga separatister, rapporterar den statliga tv-kanalen CRTV.

Utöver de döda skadades åtskilliga personer i attacken som "oidentifierade individer" genomförde mot en högstadieskola.

Enligt en talesperson för ett lärarfack sköts tre elever ihjäl direkt. En kvinnlig lärare avled på väg till sjukhus.

– Beväpnade män anlände till skolan. De öppnade eld och kastade in sprängämnen i klassrummen, säger chefen för en lokal samhällsförening.

I Kameruns sydvästra och nordvästra regioner bor engelskspråkiga, som utgör cirka en femtedel av landets 22 miljoner invånare. I flera år har den gruppen klagat på upplevd diskriminering från den franskspråkiga majoriteten.

ANNONS

Till slut utropade de engelskspråkiga självständighet den 1 oktober 2017 och inledde attacker mot säkerhetsstyrkor. Motreaktionen blev våldsam och hittills har konflikten kostat över 3 500 liv och drivit runt 700 000 människor på flykt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS