Koncerndirektören får lämna Hurtigruten efter coronautbrottet.
Koncerndirektören får lämna Hurtigruten efter coronautbrottet. Bild: Terje Pedersen

Efter coronautbrottet – chef på Hurtigruten petas

62 personer har testat positivt för covid-19 efter ett coronautbrott på ett av Hurtigruttens fartyg. Nu får företagets koncerndirektör lämna medan utredningen av händelsen pågår, enligt NRK.

ANNONS
|

Koncerndirektören Bent Martini fanns ombord på MS Roald Amundsen med sin familj, när kryssningsfartyget lades i hamn i Tromsø. Strax därefter konstaterades hur flera ur besättningen varit coronasmittade, och smittan spridits ombord.

Norska Folkhelsoinstitutet har kritiserat Hurtigruten för hur de hanterat situationen, och menat att de inte följt de norska coronareglerna.

Nu bekräftar Hurtigruten för NRK att koncerndirektören Bent Martini uppmanas lämna sina uppdrag i Hurtigruten Cruise AS. Han ska således inte heller kvar sin plats i Hurtigrutens koncernledning. Martini lämnar uppdragen tillfälligt, enligt NRK, under tiden händelsen ska utredas.

– En extern granskning av hela händelseförloppet efter smittoutbrottet på MS Roald Amundsen är påbörjad, och polisen har satt i gång en egen granskning. Därför kan vi inte gå in på detaljer nu, säger koncernchefen Daniel Skjeldam till NRK vidare.

ANNONS

Hurtigruten har sedan tidigare ställt in sina kommande expeditionskryssningar, med anledning av coronautbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS