De dog i Nice-attacken

Minst 86 människor har dödats i Nice och över 200 har skadats i attacken - det här är vad vi vet om offren.

ANNONS
|

Attacken i Nice har skördat otaliga offer som kommer från olika platser runt om i världen. Offren, hade allihop samlats för att fira nationaldagen och titta på fyrverkerier, något som skulle fåett fruktansvärtslut. Enligt polis och myndigheter i Frankrike, tros de flesta av offren härstamma från Frankrike.Man är dock försiktiga med attlämna ut uppgifter på landets egna medborgare - än så länge. Det här vet vi hittillsom dem som dödades i attacken, vilket Time skrivit om.

Frankrike:

Robert Marchand, 60, har identifierats som en av dem som dog. Han var en far och kom från en liten stad som heter Marcigny i östra Frankrike. Han var tränare och ordförande i en lokal friidrottsklubb.

ANNONS

Fatima Charrihi, var en av dem som tros vara ett av de första offren som dogenligt hennes son, Hamza, 28. "Hon var det första offret. Min bror försökte återuppliva henne, men läkarna berättade att hon dog på fläcken" sa han till L'Express.

Michael Pellegrini, 28, hans mammaVeronique Lion, 55,ochmorföräldrarna Francis ochChristiane Locatelli, 82 and 78.AllafrånHerserange, Meurthe-et-Moselle, nordöstra Frankrike.

Schweiz:

Linda Casaniva, 54 från Agno Ticino är också en av dem som har identifierats. Hon var på semester i Nice med sin make. Hennes död bekräftas av hennes bror Ivano Casanova och utrikesdepartementet i Schweiz.

USA:

Två amerikaner uppges ha dödats i attacken, enligt utrikesdepartementet. John Kirby, UD:s presstalesman ville inte uppge namn på personerna av integritetssjäl. Men enligt CBS, ska det röra sig om en far och son som kommer från Austin, Texas. En vän till familjen uttalade sig:" Vi är förkrossade och i chock över förlusten av Brodie Copeland, en fantastisk son och bror som lyser upp våra liv , och Sean Copeland , en underbar make och far . De är så älskade", skriver time.com.

Armenien:

Två armeniska medborgare dog i Nice, rapporterar AFP.

Ryssland:

En rysk kvinna har identifierats. Hennes vän ska ha skadats med oklart skadeläge och tre andra från landet saknas fortfarande. Enligt ryska medier ska offret vara en student vid namn Viktoria Savchenko, 21 från Moskva.

ANNONS

Marocko:

En marockansk kvinna och ett barn är döda efter attacken, enligt marockanska konsulatet i Marsellie.

Estland:

Två estniska medborgare ska ha dött, inga ytterligare detaljer finns ännu.

Tyskland:

Entysk lärare och två studenter har också dödats, vilket myndigheter i Berlin har bekräftat. De tre offren var från samma skola och var på semester i Nice på en klassresa, skriver Independent.

ANNONS