Statsminister Mette Frederiksen försöker öppna Danmark igen. Här besöker hon Lykkeboskolan i Valby i samband med skolors återöppnande häromdagen.
Statsminister Mette Frederiksen försöker öppna Danmark igen. Här besöker hon Lykkeboskolan i Valby i samband med skolors återöppnande häromdagen. Bild: Philip Davali/Ritzau/TT

Danmark: Högst 500 kan samlas i sommar

ANNONS

Danmark fortsätter återöppnandet av samhället, och aviserar att folksamlingar på upp till 500 personer kan komma att tillåtas från och med den 11 maj.

Beskedet ska ses som taket för vad som kan bli möjligt under sommaren, enligt hälsodepartementet. Just nu gäller ett beslut om högst tio personer fram till och med nästnästa vecka, i hopp om att hejda fortsatt spridning av coronaviruset.

Sedan väntas gränsen höjas, men regeringen vill redan nu ge bland annat nöjeslivet klara besked om att det inte blir tal om fler än 500 personer åt gången förrän tidigast i september.

I ett annat tecken på fortsatt återöppning meddelar Københavns Zoo att djurparkerna i Köpenhamn, Aalborg, Odense och Givskud åter slår upp portarna i månadsskiftet, alltså på fredag i nästa vecka.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS