Dödligt skalv nära Acapulco

Minst ett dödsfall rapporteras efter en kraftig jordbävning i Mexiko. Skalvets centrum var nära turistorten Acapulco vid kusten, men det kändes även uppe i Mexico City, över 30 mil bort.

ANNONS
|

Klockan var 20.47 på tisdagskvällen lokal tid då marken började skaka i södra Mexiko. Enligt USA:s geologiska myndighet USGS hade skalvet magnituden 7,0. Det inträffade någon mil utanför Acapulco. Sten och grus rasade ner över vägar i den kuperade terrängen runt staden, och strömavbrott rapporteras i flera delstater.

Trots att skalvet kändes ända borta i huvudstaden Mexico City (Ciudad de México) kom det timmarna efteråt bara uppgifter om ett dödsoffer – en man som klämts ihjäl i delstaten Guerrero, där Acapulco ligger.

– Som tur var har vi inte sett några allvarliga skador, säger president Andrés Manuel López Obrador enligt medier i landet.

ANNONS

I huvudstaden började flera byggnader att skaka och invånarna rapporteras ha tagit sig ut på gatorna för att undvika fara. Men borgmästaren Claudia Sheinbaum skriver på Twitter att inga allvarliga skador rapporterats från mångmiljonstaden.

I stadsdelen Roma Sur sprang rädda invånare ut i regnet.

– Det var fruktansvärt. Det påminner verkligen om skalvet 1985 varje gång något sånt här händer, säger invånaren Yesmin Rizk, 70, till Reuters.

Jordbävningen i september 1985 hade magnituden 8,0 och krävde minst 5 000 dödsoffer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS