Storbritanniens premiärminister Boris Johnson går till skarpt angrepp mot vaccinmotståndare och desinformation som sprids i sociala medier. Här besöker han en vaccinationsinrättning i Northampton.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson går till skarpt angrepp mot vaccinmotståndare och desinformation som sprids i sociala medier. Här besöker han en vaccinationsinrättning i Northampton. Bild: Peter Cziborra/poolfoto via AP/TT

Boris Johnson till antivaxxare: Rappakalja!

ANNONS

Saker som vaccinmotståndare sprider i sociala medier är rent och skärt nonsens, understryker Storbritanniens premiärminister Boris Johnson med ett skärpt tonläge.

– Jag vill säga till "anti-vax"-förespråkarna, människorna som lägger ut denna "mumbo jumbo" (ungefär rappakalja, hokus pokus) i sociala medier: De har helt och hållet fel, säger Johnson inför ett pressuppbåd under ett besök på en vaccinationsklinik.

– Vilken tragedi, att vi har så mycket tryck på NHS (den brittiska vårdmyndigheten) och så mycket svårigheter som våra läkare och sköterskor behöver gå igenom samtidigt som vi har folk där ute som slänger ur sig fullständigt nonsens om vaccin.

Johnson säger vidare att han inte velat vara så rak tidigare då han i grunden anser att det är viktigt att vaccineringen sker med frivillighet. Den senaste tiden har brittiska sjukhus fyllts på med covidpatienter och majoriteten av dem som intensivvårdas är ovaccinerade.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS