Kari Anne Sand.
Borgmästaren Kari Anne Sand kommenterar den tragiska händelsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB/TT.

Borgmästaren: ”Det är en tragedi för alla drabbade”

På onsdagskvällen ska flera personer ha avlidit och skadats efter en attack i Kongsberg utanför Oslo. Borgmästaren Kari Anne Sand kommenterar händelsen för tidningen VG.
– Det är en tragedi för alla drabbade. Jag finner inga ord, säger hon.

ANNONS
LocationNorge||

På onsdagskvällen, vid klockan 18.30, upprättade polisen i Norge en polisanmälan om en händelse där en beväpnad man ska ha skjutit flera personer i Kongsberg utanför Oslo. Enligt vittnen vid platsen ska den misstänkte mannen ha gått in i en matbutik med pil och båge, rapporterade lokaltidningen Laagendalsposten.

Tidningen VG skriver att minst fyra personer ha avlidit och skadats i attacken. Kari Anne Sand, borgmästaren i Kongsberg, som själv är tydligt påverkad av händelsen, kommenterar den tragiska händelsen med några få ord.

– Det är en tragedi för alla drabbade. Jag finner inga ord, säger Kari Anne Sand, borgmästare i Kongsberg.

ANNONS

Tillsätter en krisgrupp

Kari Anne Sand berättar för tidningen att en krisgrupp kommer att tillsättas för alla olika behov som har uppstått till följd av den tragiska händelsen.

– Vi försöker lösa situationen och tar hand om de som påverkas på olika sätt, säger hon.

Under kvällen pågår en stor polis- och militärinsats i centrala Kongsberg. Flera personer har förts till sjukhus och både Drammens sjukhus och Oslo universitetssjukhus har gått upp i beredskap, rapporterade norska TV2.

Den misstänkte gärningsmannen är gripen, meddelade norsk polis på en presskonferens under onsdagskvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS