Den vilda brunbjörnen, som skadade fyra personer innan den sköts ihjäl på fredagen, fångad på bild i Sapporo i Hokkaido prefektur i Japan.
Den vilda brunbjörnen, som skadade fyra personer innan den sköts ihjäl på fredagen, fångad på bild i Sapporo i Hokkaido prefektur i Japan. Bild: JIJI Press/AFP/TT

Björn gick bärsärkagång i japansk stad

En björn har skjutits ihjäl i norra Japan efter att den löpt amok mitt i staden Sapporo och skadat fyra personer.

ANNONS
|

På dramatiska tv-bilder syns hur brunbjörnen röjde runt längs en gata i ett bostadsområde, korsade en vältrafikerad väg och bultade på ingången till en militärbarack, vilket fick soldaterna vid platsen att söka skydd.

En soldat skadades under djurets framfart i staden, som håller på att förbereda sig för sommarens OS-tävlingar i gång och maraton. En annan person blev illa tilltygad och fick föras till sjukhus på bår efter att ha blivit attackerad bakifrån av björnen.

Härjningståget fick myndigheterna att stänga skolor och ställa in flera avgångar vid en mindre lokal flygplats.

Djurskyddsorganisationer har varnat för att skogslevande björnar i Japan i högre utsträckning börjat dyka upp i områden bebodda av människor under sitt sökande efter mat.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS