Magic och Sphen gosar med varandra på Sea Life-akvariet i Sydney.
Magic och Sphen gosar med varandra på Sea Life-akvariet i Sydney.

Babylycka för gaypingvinerna Sphen och Magic

Pingvinhannarna Sphen och Magic får hjärtan att smälta i regnbågens alla färger på Sea Life-akvariet i Sydney. Herrarna i frack bestämde sig för att försöka – och med lite hjälp från personalen blev pingvinerna tre.

ANNONS
|

Ännu ett samkönat pingvinpar i världen har fått uppleva den berusande glädjen som det innebär att bli förälder, även om pingviner till sin natur har svårt att uttrycka den lika poetiskt som oss människor. Kanske flaxade de extatiskt med sina tillbakabildade vingar?

Tyckte uppstod

Det råder hur som helst ingen tvekan om att pingviner kan välja en partner av sitt eget kön för uppdraget att bilda familj. Hannarna Sphen och Magic på Sea Life-akvariet i Sydney i Australien fångade personalens intresse när de oskiljaktigt vankade av och an vid varandra sida, och de varma känslorna blev uppenbara när de började bygga gemensamt bo.

ANNONS

- De känner igen varandras signaturläten och melodier, säger akvariets chef Tish Hannan.

- Endast pingviner som fäst sig vid varandra kan hitta sin partner med hjälp av sina läten när de skiljs från varandra.

Personalen lät hannarna ruva ett låtsasägg för att bevisa sin duglighet som föräldrar. Och när de klarade uppgiften blev nästa steg att adoptera ett riktigt ägg som senare kläcktes.

Tröttnar på varandra

Tish Hannan förklarar att pingviner delar jämnt på ansvaret att ta hand om sina ungar, och att det är vanligt att både hannar och honor uppvaktar och försöker para sig med en partner av det egna könet. Det är dock vanligt att paren tröttnar på varandra efter en kortare tid eftersom kärleken inte genererar avkomma.

- Det är högst troligt att Sphen och Magic återvänder till varandra nästa år eftersom vi har givit dem möjligheten att få en potentiellt lyckad parningssäsong, säger Tish Hannan.

ANNONS

Det är inte första gången som pingvinhannar på zoo bildar familj: par i New York och Berlin har tidigare ruvat ägg ihop.

TT-AFP

Fakta: Pingviner

Det finns 17–18 pingvinarter i världen, samtliga lever på södra halvklotet.

Flest arter lever i Antarktis eller på subantarktiska öar, men det finns även arter som häckar i Australien, Sydafrika och Sydamerika.

Den minsta arten, dvärgpingvin, mäter 30 centimeter och den största, kejsarpingvin, mäter 115 centimeter.

Pingviner kan inte flyga. Vingarna används i stället som åror vid simning.

Källa: NE

ANNONS