Kraven på att kunder ska intyga att de är vaccinerade eller har testat negativt för covid-19 skadar handlarnas ekonomi så pass mycket att franska regeringen överväger att lätta kraven för stora gallerior – föutsatt att smittspridningen fortsätter minska. Arkivbild.
Kraven på att kunder ska intyga att de är vaccinerade eller har testat negativt för covid-19 skadar handlarnas ekonomi så pass mycket att franska regeringen överväger att lätta kraven för stora gallerior – föutsatt att smittspridningen fortsätter minska. Arkivbild. Bild: Adrienne Surprenant/AP/TT

Krav på covidpass i franska gallerior kan lättas

ANNONS

Det franska kravet på så kallade hälsopass för att få shoppa i gallerior kan lättas, enligt arbetsmarknadsministern Elisabeth Borne.

Restriktionerna för handeln i de stora varuhusen kan ändras de kommande dagarna för att hjälpa företagen – förutsatt att smittspridningen fortsätter nedåt.

– Hälsosituationen förbättras. Om det fortsätter så kommer vi att kunna lätta på restriktionerna, säger Borne till fransk radio.

Enligt ministern kan beslutet fattas de närmaste dagarna.

Sedan början av augusti måste fransmän som vill handla i varuhus med en yta större än 20 000 kvadratmeter intyga att de är vaccinerade eller nyligen har testat negativt för covid-19. Samma regel gäller för att gå på restaurang, teater eller åka långdistanståg. Förra helgen demonstrerade hundratusentals människor mot kravet.

ANNONS

Frankrike har kämpat mot en fjärde smittspridningsvåg som nådde en topp i mitten av augusti, men sedan dess har minskat. De senaste två dagarna syns dock en mindre ökning, enligt Our World in Data.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS