Uteserveringar öppnar runt om i Tyskland på fredagen. Arkivbild.
Uteserveringar öppnar runt om i Tyskland på fredagen. Arkivbild. Bild: Matthias Schrader/AP/TT

Ölserveringar välkomnar törstiga tyskar

ANNONS

För första gången på månader kan många tyskar äta middag och dricka öl på uteserveringar eller ta ett varv i en simbassäng. Tyskland har befunnit sig i någon form av lockdown sedan november och i mars skärptes reglerna för att bromsa spridningen av coronaviruset.

Men eftersom de nya fallen blir färre samtidigt som fler och fler har fått vaccin har många städer och regioner valt att lätta på restriktionerna i samband med pingst.

I Berlin var Sonja Gellfart tidigt ute för att ta sig ett dopp i en bassäng.

– Det är en känsla av frihet, säger hon.

I onsdags öppnade biografer, teatrar och operahuset i Berlin. Restriktionslättnader träder på fredagen också i kraft i den folkrika delstaten Nordrhein-Westfalen såväl som i andra delstater och i staden Hamburg. I Bayern har man sedan tidigare öppnat för servering av öl och mat utomhus.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS