Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ung pojke misshandlad och rånad i Angered

På väg hem från träningen blev en ung pojke nertacklad och rånad på sin jacka. De misstänkta gärningsmännen: Tre killar i tolvårsåldern.
– Det är ganska ovanligt att den utsatte pojken, och även de misstänkta är så pass unga, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Klockan var nio på söndagskvällen när den unge pojken hade gått hemåt efter ett träningspass. Då ska tre personer ha dykt upp och attackerat pojken, som är i 10-årsåldern.

– Han blir omkullputtad och misshandlad med sparkar när han ligger ner, säger Hans-Jörgen Ostler.

Vuxen person larmade polis

De tre gärningspersonerna rånar pojken på hans jacka innan de lämnar platsen. En vuxen person som fått reda på vad som hänt larmar sen polisen och berättar om händelsen. Med tanke på de inblandades ålder kan socialtjänsten komma att spela en betydande roll i utredningen.

– Man gör en anmälan och sen så har man kontakt med socialtjänsten. Det är ju en väldigt ung person som blir rånad av tre personer som också är unga, säger Hans-Jörgen Ostler.

En anmälan om rån är upprättad, men ingen är i nuläget misstänkt för brottet. Pojken ska ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.