Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ung man misstänks ha blivit mördad på skidort

En ung man hittades under söndagsmorgonen död i en bostad i Idre. Polisen misstänker att mannen har blivit mördad. Under söndagen har en man gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

Tidigt på söndagsmorgonen hittades en ung man död i en bostad i den populära skidorten Idre i Dalarna. Polisen misstänker att han har blivit mördad. 

– Det finns anledning att misstänkta att han bragts om livet och vi har därför inlett en förundersökning gällande misstänkt mord. Nu utför vi de sedvanliga utredningsåtgärderna som vi genomför när det finns misstanke om grova bort. Vi gör brottsplatsundersökningar med tekniker och även rättsläkare ska till platsen, berättade Håkan Loman vakthavande befäl vid polisen i Dalarna under söndagsmorgonen. 

Kort efter att den unga mannen hittades död hämtade polisen in en misstänkt man till förhör. 

Var personen hämtades in vill polisen i nuläget inte kommentera. Inte heller om han har någon koppling till den unga mannen som har dött. Mannen greps och anhölls senare under söndagen, på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Under dagen har polisen spärrat av bostaden där den unga mannen hittades död och inlett en teknisk brottsplatsundersökning. Polisen har också knackat dörr i området och hållit förhör med flera personer. 

Mordutredningen leds nu av en jouråklagare. Annika Collin, presstalesperson vid Åklagarmyndigeten, uppger att den misstänkte mannen i inledande förhör har förnekat till brottsmisstankarna. 

Polisen ska under söndagen hålla ytterligare förhör med den misstänkte mördaren tillsammans med hans advokat. 

Advokaten Veronica Johansson har förordnats som offentlig försvarare för den misstäntke mördaren. Vid 15.30-tiden på söndagen hade hon inte fått träffa sin klient. 

– Jag vet i princip bara att jag har blivit förordnad och väntar på besked från polis och jouråklagare kring om och när det ska hållas fler förhör. Jag skulle tro att det kan bli senare i eftermiddag, säger Veronica Johansson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.