Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

UD avråder från resor till Kina

Utrikesdepartementet avråder från resor till områden i Kina som drabbats av coronaviruset, uppges i ett pressmeddelande.

Norge och Danmark meddelade tidigare under söndagen att man ändrar sina reserekommendationer och avråder sina medborgare att resa till Hubeiprovinsen med anledning av coronaviruset.

"Norska medborgare på resa i Kina, inklusive Hongkong, bör följa med på nyheter och vara förberedda på förseningar och olägenheter som följer av restriktioner", meddelade norska utrikesdepartementet.

Under söndagseftermiddagen meddelade också svenska UD, via ett pressmeddelande, att man avråder från resor till de områden i Kina som drabbats av viruset.

Flera länder evakuerar medborgare

Flera länder har också beslutat sig för att ta hem medborgare från den kinesiska staden Wuhan för att minska risken för smitta.

Japan ska evakuera sina medborgare som befinner sig i kinesiska Wuhan, meddelar premiärminister Shinzo Abe, skriver Reuters. Staden är epicentrum för det pågående coronavirusutbrottet.

USA har sedan tidigare fått tillstånd att med flyg evakuera diplomater och andra medborgare från Wuhan. Även Frankrike och Ryssland meddelade på lördagen att de vidtar åtgärder för att evakuera medborgare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.