Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Två skottlossningar i Borås under lördagskvällen

Under lördagskvällen inträffade två olika skottlossningar i Borås med ungefär en timmes mellanrum, enligt polisen. Ingen är ännu gripen och polisen vet inte om det finns någon koppling mellan händelserna.

Strax efter 19 på lördagskvällen larmas polisen om en misstänkt skottlossning i stadsdelen Norrby. Det ska vara ”bråk” på platsen och skott ska ha avlossats.

Väl på plats kontrolleras flera personer av polisen, som dock inte hittar någon misstänkt för skotten. Ingen är heller skadad och händelsen utreds som grovt vapenbrott.

Bara drygt 50 minuter senare går larmet igen. Nu ska det ha avlossats flera skott i området Hässleholmen. Inringare ska ha hört flera smällar, som lät som skottlossning, kring Hässletorget.

Poliser från såväl Borås som Alingsås och Göteborg rycker ut till platsen, där man bland annat hittar ett skotthål i en fönsterruta till en restaurang på torget.

– Det är klart det blir en stor polisinsats när det sker två skottlossningar med kort mellanrum, det kräver mycket personal. Polisen även stannat för trygghetsskapande och ökad synlighet och närvaro, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen ska dock ha varit i restaurangen vid tiden för skottlossningen och ingen person är därmed skadad. Händelsen utreds nu som försök till mord.

Kopplar ni skottlossningarna till varandra?

– Nej, det är för tidigt för att säga, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Ingen person är ännu gripen för skottlossningarna. En person är förd till förhör som vittne, ej som misstänkt.

– I Norrby har vi avslutat ärendet och i Hässleholmen inväntar tekniker, säger Göran Carlbom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.