Två skadade i mc-olycka i Göteborg

Två personer har skadats i mc-olycka i centrala Göteborg. Strax före klockan 21 kolliderade en motorcykel med en bil vid Parkgatan, nära Avenyn.
– Två personer ska vara skadade, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.

ANNONS
|

Olyckan skedde strax innan klockan nio på fredagskvällen.

– Det rör sig om en mopedist som ska vara påkörd av en bilist, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen är det oklart hur skadeläget för de inblandade ser ut. Men enligt SOS alarm ska två personer ha förts till sjukhus med ambulans.

Slog i huvudet

– Eventuellt kan det ha varit två personer på mopeden. Men vi vet inte vad som har orsakat olyckan, säger Thomas Fuxborg.

Polisen kunde i ett senare skede på kvällen bekräfta att det mycket riktigt var två personer på mopeden, som av okänd anledning kolliderat med en taxibil.

ANNONS

– Ingen blev livshotande skadad. Men en av personerna på mopeden klagade på ont i armen och benet och den andre ska ha slagit i huvudet på något vis, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst vid halv tolv på fredagsnatten.

Med anledning av olyckan påverkades spårvagnstrafiken kraftigt. Flera linjer ställdes in mellan Brunnsparken och Vasaplatsen.

Linjerna som påverkades var 2, 3, 4, 7 och 10.

ANNONS