Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tre till sjukhus efter smitningsolycka i Lerum

Tre bilar krockade på E20 mellan Lerum och Alingsås under lördagseftermiddagen. Räddningstjänsten, polis och ambulans åkte till platsen och vägen spärrades av. Polisen utreder nu händelsen som en smitningsolycka.
– Tre personer är förda till sjukhus, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm.

Larmet kom in 16.14 till räddningstjänsten om olyckan som inträffade vid Kärrbogärde i Alingsås kommun.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen med fem bilar och vägen spärrades av. Tre personer fördes sedan till sjukhus med ambulans, men det är oklart hur allvarligt skadade de är.

– Fem personer är totalt inblandade och alla ute är ute ur fordonen, säger Ola Nilsson, tjänstgörande teamledare på SOS Alarm.

– Sjukvårdarna är klara på plats, säger han.

Utreds som smitningsolycka

Vid 17.40 hade polisen precis lämnat olycksplatsen. Samtidigt meddelade Trafikverket att avspärrningarna på vägen hade hävts.

– Patrullerna lämnade precis nu, de ska åka till sjukhuset och höra de inblandade, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl på polisen.

Efter att polisen hade pratat med de inblandade personerna framkom det att en fjärde bil varit inblandad i olyckan, men försvunnit från platsen.

– Det är någon form av smitningsolycka där en part har lämnat. Kvar blir tre stycken som var inblandade i olyckan, säger Sebastian Börjesson.

Polisen utreder nu händelsen som brottet avvikande från olycksplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.