Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tre bilbränder i Västsverige under natten

Tre olika bilbränder inträffade i Göteborgsregionen under natten. Totalt sattes åtta bilar i brand.
– När jag kom fram trodde jag att bilen sprängdes, det var en riktig smäll, säger Carl-Fredrik Jonsson som bevittnade bilbranden i Kungälv.

Det första larmet kom till polisen vid 02.19 natten mot onsdag. Tre parkerade bilar hade då satts i brand på parkeringsplatsen utanför Willys i Kungälv. En dryg timme senare kom ytterligare två larm om bilbränder i tät följd. Först sattes tre bilar i brand på Timjansgatan i Gårdstensbergen och på Gjuterigatan i Vänersborg sattes två bilar i brand. Carl-Fredrik Jonsson bevittnade bilbranden i Kungälv.

– Jag trodde det var fyrverkerier först, så jag gick ut för att kolla. Då såg jag att lågor slog upp. Det rörde sig ungdomar omkring, men jag vet inte vem som gjorde det här. När jag kom fram trodde jag att bilen sprängdes, det var en riktig smäll. Det kändes mer som en bomb eller liknande, säger Carl-Fredrik Jonsson och fortsätter:

– Det var lite väl tidigt för att ungdomarna som rörde sig omkring bara skulle vara nyfikna. Jag larmade både polis och brandkår.

Carl-Fredrik Jonsson bor i området har sett tendenser till liknande incidenter tidigare, men inte av det här slaget.

– Det är lite stökigt från och till. Det har mycket fyrverkerier som slängts in i vårdcentraler och fritidsgårdar, säger Carl-Fredrik Jonsson.

Polisen har upprättat anmälningar om skadegörelse, men har ännu inga misstänkta för brotten.

– Det rör sig om tre separata händelser, det är vår hypotes. Men vi kan aldrig utesluta något annat. Vi har inga misstänkta i nuläget, det verkar inte som att någon har sett det här. Vi vill ha iakttagelser, säger Tomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.