Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Trafikverket manar till försiktighet i trafiken

Tisdagsmorgonens snöväder har ställt till med mindre störningar i trafiken, men Trafikverket manar till att man ska vara försiktig när man ger sig ut på vägarna i dag.

Snön vräker ner i Göteborg och i kranskommunerna. Snöandet har ställt till med mindre störningar i trafiken på tisdagsmorgonen, Västtrafik har haft en del störningar i trafiken runt om i kranskommunerna.

Trafikverket manar bilisterna till försiktighet när de ger sig ut på vägarna i dag.

– Kolla väglaget innan ni ger er ut, håll avstånd i trafiken och åk i tid, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

LÄS MER: Snöröjning utan snö kostar göteborgarna 78 miljoner

Trafikverket har inför dagens väder kört förebyggande halkbekämpning i bland annat Göteborgstrakten och i Uddevalla.

Störningar i kranskommunerna

Enligt Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik, är det bara småförseningar i kollektivtrafiken i Göteborg på grund av snöfallet. Värre är det i kranskommunerna, som Lerum, Härryda och Mölnlycke, där är flera bussturer inställda.

– Stadstrafiken går hyfsat bra, säger Christian Blomquist.

Olyckor

På Svinesundsbron var det stopp för all biltrafik i norrgående riktning på grund av en trafikolycka, det varen lastbil med släp som kört in i vägräcket och stod tvärs över vägen. Lastbilen läckte diesel så vägen fick saneras. Larmet om olyckan inkom strax före klockan 07.30 på tisdagsmorgonen. Ingen ska vara skadad. Bron öppnades för trafik igen strax före klockan 14.30 på tisdagen.

Strax före klockan 07.30 inkom ett larm om en singelolycka på E45 norr om Älvängen. En bil ska ha kört in i vägräcket, räddningstjänsten var på plats med tre enheter. Vägen var delvis blockerad i norrgående riktning. Vägen öppnades för trafik igen vid vid klockan 08.30. En person fick föras med ambulans till sjukhus.

Ytterligare en singelolycka inträffade på E45 strax före klockan 10. Då snurrade en personbil runt på vägbanan, i höjd med Surte, och åkte in i vägräcket. Personen som färdades i bilen har tagit sig ut, samtidigt som en fil stängdes av i norrgående riktning under räddningsarbetet.

LÄS MER: GP-läsarnas bilder från första snöfallet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.